35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés
növény-fentről

Ananas sativus stem powder, vagyis az ananász szárának porított formája, egy rendkívül értékes összetevő a kozmetikai iparban. Az ananász, mint trópusi gyümölcs, számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyek nem csak a táplálkozás során, hanem külsőleg alkalmazva is pozitív hatással vannak a bőrre. Ennek a porított formájú összetevőnek az alkalmazása kozmetikai termékekben több irányból is támogatja a bőr egészségét és szépségét.

Az Ananas sativus stem powder gazdag bromelain enzimben, amely kiemelkedően hatékony a halott bőrsejtek eltávolításában, így elősegíti a bőr természetes megújulási folyamatát. Ezáltal a bőr simábbá, frissebbé és ragyogóbbá válik. A bromelain anti-inflammatorikus (gyulladáscsökkentő) tulajdonságokkal is bír, amelyek segítenek a bőrirritáció és egyéb gyulladásos bőrproblémák, például akné vagy ekcéma enyhítésében.

Ezenkívül, az ananászszár-por számos antioxidánst tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a káros szabadgyökökkel szemben. Ezek a szabadgyökök felelősek a bőr öregedési folyamatának felgyorsításáért, így az antioxidánsok alkalmazása lassíthatja a bőröregedési jelek, mint a ráncok és finom vonalak megjelenését.

A hidratálás terén is hasznos tulajdonságokkal bír. Hidratáló hatásának köszönhetően segíthet a bőr nedvességmegtartó képességének fokozásában, így a bőr hosszantartóan hidratált és rugalmas maradhat. Ez különösen fontos a száraz vagy érzékeny bőrű emberek számára, akik gyakran küzdenek a bőr kiszáradásának problémájával.

Az Ananas sativus stem powder nem csak fizikai, hanem kémiai hámlasztóként is funkcionálhat. Az enzimatikus hámlasztás révén segít eltávolítani a bőrfelszínen lévő elhalt bőrsejteket, ezzel elősegítve a bőr egészséges fényének és simaságának helyreállítását, anélkül, hogy durván bántalmazná a bőrt.

Meg kell említeni, hogy a kozmetikai termékekben való alkalmazása során fontos a megfelelő koncentráció és az egyéni bőrreakció figyelembevétele, mivel az erős enzimatikus hatás néhány ember számára irritációt okozhat. Ezért ajánlott kis mennyiségben kezdeni, különösen érzékeny bőr esetén.