35.000 Ft felett ingyenes szállítás!
35.000 Ft felett ingyenes szállítás!

Benzyl benzoate egy szintetikus összetevő, mely számos kozmetikai és gyógyászati termékben megtalálható. Egy aroma anyagként is funkcionál, mely illatanyagként használatos, adta át a termékeknek kellemes illatot. Emellett konzerválószerként is szolgál, segítve ezzel a termékek eltarthatóságának meghosszabbítását.

Az összetevő a leggyakrabban krémekben, losionokban, parfümökben és szappanokban fordul elő. A benzin benzoat képes arra, hogy segítse a bőr nedvességmegőrző képességét, így hidratáló hatással is bír. Általánosan használják bőrpuhítóként is, elősegítve a bőr sima és puha tapintását.

Fontos szerepet tölt be a parazitaellenes kezelésekben is, mivel hatékonyan használják atkák és tetvek eltávolítására. Ez a tulajdonsága különösen fontos a gyógyszeriparban, ahol a benzyl benzoate-et pedikulózis (fejtetvesség) és scabies (rühesség) kezelésére alkalmazzák. Kozmetikai termékekben ez a tulajdonság kevésbé kerül előtérbe, de jelenlétével növelheti a termékek bőrbarát tulajdonságait.

Antimikrobiális hatása révén csökkentheti a bőrirritációt okozó baktériumok számát a bőrön, elősegítve ezzel a bőr egészségének megőrzését és gyulladásos bőrproblémák, például akné kialakulásának megelőzését.