35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés
növény-fentről

Benzyl alcohol egy organikus vegyület, amely természetesen megtalálható számos gyümölcsben és virágban, valamint szintetikusan is előállítható. Kémiai formulája C7H8O, és egy színtelen folyadék formájában létezik, amelynek enyhe, kellemes illata van. A kozmetikai és bőrápolási iparban széles körben használt összetevőként tartják számon, ahol többféle célra alkalmazzák.

Elsősorban tartósítószerként használják a kozmetikumokban, hogy meghosszabbítsák a termékek eltarthatóságát, megakadályozva így a baktériumok, élesztők és penészgombák növekedését. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően fontos szerepet tölt be olyan termékekben, mint a krémek, a lotionok, a samponok és a sminktermékek, ahol a vizes alap kedvezhet a mikroorganizmusok szaporodásának.

Másik jelentős felhasználása, hogy oldószerként funkcionál a kozmetikumokban. Segít az összetevők homogén keverékének kialakításában, így javítva a termék konzisztenciáját és alkalmazhatóságát. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a kozmetikai formulák egységes és sima állagot kapjanak, amely könnyebben felvihető a bőrre vagy a hajra.

Ezen túlmenően, benzyl alcohol helyi érzéstelenítő és viszketés enyhítő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek bizonyos bőrápolási termékek formulázásakor, különösen azokban, amelyek a bőrirritáció csökkentésére vagy a kellemetlen érzések enyhítésére irányulnak.

No bár sokkal kevésbé gyakori, mint a felsorolt funkciók, bizonyos esetekben illatanyagként is használják a benzyl alcohol-t a kozmetikumokban az enyhe, virágos illatának köszönhetően. Azonban ez az alkalmazás korlátozott, mivel a fő célja a tartósítás és az oldószerként való használat.