35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

növény-fentről

A citromsav (azaz Citric Acid) egy gyenge, természetes organikus sav, amely széles körben megtalálható a citrom és egyéb citrusfélékben, de más gyümölcsökben és zöldségekben is előfordul. A kozmetikai ipar számára különösen értékes tulajdonságai miatt vált népszerű összetevővé. Ezek az alkalmazások többnyire a citromsav pH-szabályozó, antioxidáns, bőrfiatalító és hámlasztó hatásán alapulnak, amelyek hozzájárulnak a bőrápolási termékek hatékonyságának javításához.

A citromsavat gyakran használják pH-szabályozóként kozmetikumokban, segít fenntartani a termékek stabilitását és biztosítja, hogy a bőr természetes pH-értékéhez közel álljanak. Ennek fontossága abban rejlik, hogy a bőr savas védőrétege megfelelően működhessen, ami segít fenntartani a bőr egészségét és megakadályozza a káros mikroorganizmusok szaporodását.

Antioxidáns tulajdonságai révén a citromsav segít megvédeni a bőrt a környezeti károsítóktól, mint például a szabad gyököktől, amelyek előidézhetik a bőr korai öregedését. A citromsav képes semlegesíteni ezeket a potenciálisan káros molekulákat, ezáltal segített hozzájárul a bőr fiatalos megjelenésének megőrzéséhez.

Bőrfiatalító hatásának köszönhetően a citromsav elősegíti a bőr természetes regenerálódási folyamatát, fokozza a kollagén termelődését és javítja a bőr tekstúráját. Hámlasztó tulajdonságai révén pedig serkenti az elhalt bőrsejtek eltávolítását, elősegíti az új, egészséges bőrsejtek kialakulását, ami egyenletesebb, simább bőrfelülethez vezet.