35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

növény-fentről

Citronellol egy természetesen előforduló vegyület, mely elsősorban a rózsa és a geránium olajban található meg. Ezen kívül számos más növényben is jelen van, mint például a citromfűben. A kozmetikai iparban széles körben használják, köszönhetően annak a sokoldalúságnak, amit kínál: illatanyagként funkcionál, hozzájárulva a kozmetikumok kellemes aromájához, valamint bizonyos esetekben bőrápoló és antimikrobiális tulajdonságokkal is bír.

E vegyület használatának egyik fő oka az, hogy rendkívül hatékony illatanyagként működik. A citronellol képes egyedi, friss, virágos illatot kölcsönözni a termékeknek, amely különösen jól illeszkedik az illatosított szappanokhoz, testápolókhoz, arcápoló termékekhez és parfümökhöz. Ennek az illatnak a jelenléte jelentősen javíthatja a felhasználói élményt, hiszen az illatok közvetlen kapcsolatban állnak érzelmeinkkel és emlékeinkkel.

A citronellol nemcsak illatanyagként hasznos; bizonyos antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek a bőrfertőzések megelőzésében és kezelésében. Ezáltal a kozmetikai termékek, amelyek ezt a vegyületet tartalmazzák, hozzájárulhatnak a bőr egészségének megőrzéséhez és az aknék kialakulásának megelőzéséhez. Továbbá, a citronellol enyhe bőrápoló tulajdonságokkal is bír, ami segíti a bőr puhítását és hidratálását.

Ezen kívül, egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a citronellol potenciális előnyöket kínálhat az olfaktorikus rendszer számára is, befolyásolva a hangulatot és az érzelmeket. Ez azt jelenti, hogy a citronellolt tartalmazó kozmetikai termékek azonnali, pozitív hangulati hatást gyakorolhatnak a felhasználókra, ami még inkább növeli a termék vonzerejét.