35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

növény-fentről

Oenothera biennis oil, más néven ligetszépe olaj, egy növényi olaj, melyet a ligetszépe magjából sajtolnak. Ez a természetes olaj különösen gazdag gamma-linolénsavban (GLA), egy omega-6 esszenciális zsírsavban, ami az emberi test által nem állítható elő, így kívülről kell azt pótolnunk. Emellett tartalmaz linolsavat, olajsavat és más zsírsavakat, vitaminokat (különösen E-vitamint), és antioxidánsokat is.

Kozmetikumokban való felhasználása rendkívül sokrétű, elsősorban bőrápoló termékekben találkozhatunk vele. A ligetszépe olajat előszeretettel alkalmazzák érzékeny, száraz, vagy érett bőr ápolására. Hidratáló, tápláló, és regeneráló tulajdonságai révén segít helyreállítani a bőr természetes védőrétegét, növeli annak rugalmasságát, és csökkenti a finom ráncokat. Az olajban található GLA segít a bőr irhájának megújulásában, csökkenti a gyulladást, és enyhíti az ekcéma, a pszoriázis, vagy akár az akné tüneteit is.

Továbbá, mivel a ligetszépe olaj erősíti a bőr barrier funkcióját, segíthet megakadályozni a bőr kiszáradását, javítja a bőr hidratáltságát és támogatja a bőr egészséges megjelenését. Ezenkívül a magas antioxidáns tartalom védelmet biztosíthat a káros szabadgyökökkel szemben, amelyek idő előtti öregedést okozhatnak.

Az olaj nemcsak a bőrápolás terén hasznos, hanem hajápoló termékekben is előfordul, ahol segíthet növelni a haj fényét és puhaságát, valamint csökkentheti a hajsérülések és a hajszálvégek hasadásának esélyét.