35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés
növény-fentről

Oryza Sativa Rice Starch, azaz rizskeményítő egy természetes összetevő, amelyet a rizsszemekből nyernek ki. Számos előnyös tulajdonsága miatt vált népszerű összetevővé a kozmetikai iparban. A rizskeményítő finom por formájában készül, melynek kiváló nedvszívó képessége van, így hasznos összetevője lehet a bőrápoló és dekorkozmetikum termékeknek.

Egyik fő alkalmazási területe a babapúderekben és testpúderekben történő használata, ahol a bőrön lévő felesleges nedvességet képes felszívni, ezzel csökkentve az irritációt és a bőr kipirosodását. Nem csak púder formájában, de krémekben és lotionökben is megtalálható, ahol segít a készítmény állagának stabilizálásában és a bőrre való könnyebb felvitelben.

Ezen túlmenően a rizskeményítő antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amely segít a bőr védelmében a szabad gyökök által okozott károsodással szemben. Továbbá, a rizskeményítő hasznos lehet az olajos bőr szabályozásában is, képes ugyanis szabályozni a bőr természetes olajtermelését, csökkentve ezzel a fénylő bőr problémáját.

A rizskeményítőt tartalmazó kozmetikumok különösen előnyösek lehetnek az érzékeny bőrű emberek számára, mivel hipoallergén természetű és gyengéden hat a bőrre, így minimalizálva az irritációs kockázatot. A gyengéd exfoliáló hatása révén a halott bőrsejtek eltávolításában is segíthet, így elősegíti a bőr természetes megújulási folyamatát.

Az Oryza Sativa Rice Starch használatával a kozmetikai termékek nem csak hatékonyabbá válnak, de a természetesség és a környezetbarátabb megoldások iránti növekvő igényeket is kielégítik.