35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

növény-fentről

A parfüm olyan illatosító, vagy kellemes illatú folyadék vagy szilárd anyag, amelyet személyek és tárgyak illatosítására használnak. Lényeges összetevője számos kozmetikai terméknek is. Elsősorban annak érdekében kerül alkalmazásra, hogy javítsa a felhasználó hangulatát, növelje az önbizalmát és kellemesebb benyomást keltsen a környezetében.

Fő alkotóelemei közé tartozhatnak esszenciális olajok, aromás vegyületek, fixatívok és oldószerek. Ezek kombinációja teszi lehetővé a különféle illatok létrehozását. A kozmetikai termékekben történő használata során különös figyelmet kell fordítani az alkalmazott mennyiségre és összetevőkre, hiszen bizonyos azok irritáló hatással bírhatnak érzékeny bőr esetén.

Az illatanyagok hozzáadása kozmetikai termékekhez több célból is történhet. Egyrészt javítja a termék felhasználói élményét, hiszen az emberi érzékszervek közül az orr az egyik legérzékenyebb, így egy kellemes illat maradandó benyomást képes hagyni. Másrészt segítik az egyes termékek márkázását és azonosítását, így egy adott illat összekapcsolhatóvá válik egy bizonyos márka vagy termékcsoport képével. Továbbá, az illatokat tartósító tulajdonságaikkal is értékelik, hiszen képesek elnyomni vagy eltakarni a termékkel kapcsolatos egyéb, esetleg kellemetlen szagokat.

A parfümök és illatanyagok kozmetikai termékekben való használata azonban nem csak előnyökkel jár. Néhány ember bőre érzékenyen reagálhat bizonyos illatanyagokra, ami allergiás reakciókat vagy bőrirritációt okozhat. Ezért alapvető fontosságú a termékek megfelelő jelölése és az összetevők pontos ismertetése a vásárlók számára.