35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés
növény-fentről

Rosa Damascena Flower Water, ismertebb nevén damaszkuszi rózsavíz egy nemi és aromaterápiás tulajdonságokkal bíró összetevő, amelyet a damaszkuszi rózsa (Rosa damascena) szirmainak párlásával állítanak elő. Ez az eljárás nem csupán a rózsa illóolaját, hanem a növény vízben oldódó komponenseit is kivonja, így létrehozva egy gyengéd, de hatékony bőrápolási összetevőt.

A damaszkuszi rózsavíz széleskörű felhasználása a kozmetikumokban többek között annak tulajdonítható, hogy gyulladáscsökkentő, tisztító és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek az attribútumok teszik ideálissá száraz, érzékeny vagy gyulladt bőrű emberek számára. A természetes pH-értéket is helyreállítja, ami segít a bőr természetes barrier funkciójának megerősítésében, védve ezzel a környezeti stresszhatásoktól.

Ezenfelül, antioxidáns tulajdonságai révén a rózsavíz védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben, amelyek elősegíthetik a bőr öregedését. Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek megkötik és semlegesítik a sejtkárosító szabadgyököket, így lassítva az öregedési folyamatokat. A rosavíz gazdag E-vitaminban is, ami tovább erősíti antioxidáns hatását.

Aromaterápiás szempontból a Rosa Damascena Flower Water relaxáló és stresszcsökkentő hatásokkal bír, ami nem csak mentális, hanem fizikai jólétet is elősegít. A rózsavíz illata hozzájárul az általános jóllét érzéséhez, illetve segíthet a stressz és szorongás enyhítésében.

Környezetvédelmi szempontból is előnyös, hiszen a rózsavíz gyártása során keletkező melléktermékek minimálisra csökkenthetők, ezáltal ez egy fenntarthatóbb választás lehet más kozmetikai összetevőkkel szemben.