35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés
növény-fentről

Bőrápolás síelés közben

A téli bőrápolásunkat kicsit meg kell változtatnunk, ha a téli sportok szerelmesei vagyunk. Az alapszabályok a rutinváltozásban ugyanazok, hisz sokkal több hidratáló anyagra és zsiradékra lesz szükségünk a sípályákon történő száguldás közben is, ám mindezek mellett a fényvédelemre is figyelni kell. Becsapós ám a zord időjárás.

A hegyek tetején kicsit közelebb érezhetjük magunkat a Teremtőhöz. Meg a napsugarak is közelebbről érnek minket, pláne mivel e komisz sugaracskák jól visszaverődnek a hófehér hórengetegről. Mindemellett a szélsőségesen hideg időjárás miatt érdemes megcserélni a nappali krémünket a zsírosabb éjszakai krémünkkel. Viszont ha a nappali krémünkben fényvédő is van, akkor nem túl elegáns azt éjszakára használni. Száz szónak is egy a vége, a téli nyaralásunk alatt felejtsük el a hidratáló krémünket nappalra, tegyük félre délutánra, amikor az egész napos síelés/snowboardozás, forralt borozás után levergődünk valahogy a sípályáról, veszünk egy jó forró – bár inkább a langyos ajánlott, mert a forró víz csak még jobban fokozza bőrünk vízveszteségét – és locsoljuk magunkat hidratáló szérumokkal és krémekkel.

Bőrápolás síelés közben

Na de tegyünk rendet! Nem ennyire egyszerű, ahogy az előzőekben leírtam. Először is jól elő kell készíteni a bőrt a téli túránkra. Mit jelent ez? Hetekkel a síelés előtt fel kell vérteznünk az izmainkat a megterhelésre és a bőrünket az időjárás viszontagságaira. Előbbit megtehetjük úgy, hogy felkelünk a kanapéról és a szokásos tv-nézés helyett elbattyogunk az edzőterembe és gyúrunk kicsit. Vagy cardiozunk. Vagy úszunk. Nem az edzőteremben. Szóval a lényeg, hogy ha élvezni szeretnénk a téli sportokat, akkor az extrém megterhelésre készítsük elő izmainkat, különben a 2. nap már úgy fogunk felvánszorogni a sípályára, mint egy kivénhedt teve. A bőrünket is fel kell készíteni a hidegre, szélre, hóra, fagyra, UV-sugarakra. Ezt legjobban úgy tehetjük meg, hogy jól feltöltjük antioxidánsokkal, majd a síelés alatt is minden nap megetetjük e csodálatos hatóanyagokkal. Legjobb, ha hetekkel a túra előtt beiktatjuk az esti rutinunkba antioxidáns olajok alkalmazását. Legjobb, ha van erre a célra elíxirünk, vagy szérumunk. Ezek a kozmetikumok általában több olaj keverékét tartalmazzák, és a gyártók olyan olajokat válogatnak bele, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk. Ne feledjük azonban, hogy a szérum/elíxir nem helyettesíti az éjszakai krémet! Utánuk mindig kell krémet alkalmazni. Illetve ha este is szeretnénk hidratálni, a hidratáló kozmetikumok az olajok előtt tegyük fel.

Ha jól felkészítettük a bőrünket, akkor tekintsük át, hogy mit tegyünk be a piperetáskánkba utazás előtt.

Letisztító:

Bőrtípusnak megfelelően, de figyeljünk arra, hogy ha normál körülmények között esetleg nem is húzódik utána a bőrünk, az extrém időjárás hatásai miatt most megteheti. Tehát engedjük el a nagyon habzó készítményeket, válasszunk szelídebb megoldást a letisztításra (a választáshoz segít egy korábbi blog bejegyzés: https://cremiacosmetics.com/tisztitas/ )

Tonik:

Kötelező elem a letisztítás után, hisz előkészíti a bőrt a következő kozmetikum befogadására.

Antioxidáns olajszérum nappalra:

Bizony, bizony, a síelés alatt kicsit skizofrén állapotba kerülünk bőrápolás-ügyileg.

Testesebb nappali krém, vagy éjszakai krém:

Mindenképpen fontos, hogy zsíros legyen, a hidratáló krémünket estére tegyük el. Lehet anyagcserefokozó hatóanyag is benne, ha nem érzékeny a bőrünk. Jót tesz a bőrnek a hidegben, „belülről” melegíti.

Fényvédő:

Legalább SPF 30, de az SPF 40 még sokkal jobb. Vagy ha kevesebb az SPF, tegyünk rá egy réteg BB krémet, vagy CC krémet. A púder is fényvédő hatással bír, az is lehet egy harmadik réteg. J No azért nem kell koktél sminket tolni a sípályára, csupán legyünk tisztában vele, hogy minden egyes előbb megemlített kozmetikum fényvédő hatással bír.

Kézkrém:

Azt hinnénk nem fontos, pedig nagyon is az! Hisz a kezünket nem mindig fedi kesztyű. Hisz elő kell venni a pénzt a forralt borra. Meg pisilni is kell majd. Meg brat wurst-ot is szeretnénk enni – már amennyiben Ausztriában síelünk –, vagy akármi mást. Szóval a kezünket igenis védeni kell.

Ajakbalzsam:

Nem sértődnek meg az ajkaink, ha reggel kapnak az arckrémünkből, de azért ne feledkezzünk meg róluk sem gondoskodni napközben.

Hidratáló szérum és krém:

Az esti rutinhoz. Aztán mehet rá az antioxidáns olajszérum.

Pakolás:

Hidratáló, tápláló, fátyolmaszk, vagy tégelyes. Mindegy milyen, de legyen.

Nyugtató, gyulladáscsökkentő pakolás/krém/szérum:

Ha bekövetkezne a baj és minden gondoskodásunk ellenére leégnénk. Milyen kozmetikum legyen a síruhánkban? Ajakbalzsam, fényvédő.

Forrás: Klára tanárnő