35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

növény-fentről

Szelíd anti aging

A hatékony anti-aging kezelés a hatékony antioxidáns alapanyagok használatában rejlik.

Nagyon röviden és képletesen szemléltetve a folyamatot:

 • szabadgyökök instabil, agresszív „rosszfiúk”, akik szeretnének elvenni egy elektront bárhonnan, annak érdekében, hogy stabillá váljanak. Képződésük részben természetes folyamat, melynek egyensúlyát belső mechanizmus szabályozza.
  A baj akkor jelentkezik, amikor ez az egyensúly felborul, és a szabadgyökök túlzott mértékben képződnek, sugárzás vagy valamilyen egyéb környezeti tényező miatt.
 • Az antioxidánsok pedig a „jófiúk”, amelyek ezt a folyamatot meggátolják vagy késleltetik. A legtöbbször úgy, hogy maguk adnak egy hidrogént a szabadgyököknek. A szervezetünkben természetesen is jelen vannak ezek a szabályozó molekulák, mint például a glutathione.
Cremia Anti Age Serum

A szabadgyököket sejtrongáló tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezik. Ők is felelősek a sejtek öregedéséért.

1. A bőr öregedésének lassítása

Nézzük meg közelebbről azt a három szintet, ahol a bőr öregedésének lassításáért tudunk tenni!

1. Külső, pajzsszerű védelem

Azaz: hogyan csökkentsük a lehetőségét annak, hogy a szabadgyökök a normálisnál nagyobb mértékben keletkezzenek a bőrszövetben?

 • Fizikai fényvédők – fényvédő funkciójuk abban rejlik, hogy a bőr felszínén maradva apró tükörként visszaverik a napsugarakat, megakadályozva ezzel a károsító sugarak bőrbe hatolását, így a szabadgyökök képződését. A mindennapi fényvédelem fizikai fényvédőt tartalmazó kozmetikumokkal éppen az első anti-aging lépés.
  Javasold vendégeidnek a cink-oxidot- és titán-dioxidot tartalmazó fényvédő krémek használatát!
 • bevonó kozmetikai összetevők nemcsak a bőr hidratáláshoz járulnak hozzá a víz kipárolgásának megakadályozásával, hanem kívülről, mintegy pajzsként védik bőrünket a szennyezett levegő és a dohányfüst bőrkárosító hatásaitól.
  Ilyen ígéretes természetes alapanyag a sheavaj (Butyrospermum Parkii «Shea» Butter). Napjainkban sok kutatás irányul a sheavajban található triterpének, mint a lupeol gyulladáscsökkentő, bőrvédő hatásának vizsgálatára. Nagy mennyiségben tartalmaz hosszú szénláncú sztearinsavat, ami nem képes a bőr mélyebb rétegeibe jutni, így észrevétlen bevonatot képez a bőr felszínén.
  A sheavaj nem komedogén, nem tömíti el a pórusokat, kiváló emoliens és hidratáló azáltal, hogy a legfelsőbb szaruréteg sejtjeit összesimítja. Masszázstermékeknél érdemes keresni az összetevők között.

2. Belső, sejtszintű védelem

Azaz: hogyan csökkentsük a szabadgyökök bőrben lévő mennyiségét szabadgyökfogó, antioxidáns tulajdonságú molekulákkal?

 • Az antioxidánsok közül kiemelkedik az egymás hatását kiegészítő A-, C- és E-vitamin.
  – Az E-vitamin (Tocopherol) az egyike a legismertebb és legszélesebb körben használt antioxidánsoknak. Zsíroldékony, így beépül a sejtmembránba, ott fejti ki védő hatását. UVA-sugárzás jelenlétében segíti a bőrben természetesen jelenlévő antioxidáns molekula, a gluthation működését.
  Az E-vitamin számos növényi olajban megtalálható, melyekkel hatékony anti-aging kezelés folytatható. Ilyen például az argánolaj (Argania spinosa kernel oil), amely kivételesen gazdag tokoferolokban. A bőrt gyorsan hidratálja, javítja a sejtanyagcserét, regeneráló és sejtmagújító hatása miatt elengedhetetlen a luxus kozmetikai kezelésekben.
  Az avokádóolaj (Persea gratissima oil) szintén gazdag E-vitaminban. Fitoszterolokat, A- és D-vitamint, valamint karotinoidokat tartalmaz jelentős mennyiségben, emiatt kiváló anti-aging olaj. Enyhén komedogén, ezért használata nem minden bőrtípusra ajánlott.
  b) A C-vitamin természetes formában öregedésgátló, antioxidáns hatóanyag, serkenti a kollagénképződést. Megelőzi a bőr idő előtti elöregedését és a ráncok korai kialakulását, kijavítja a napozás és a különféle környezeti feltételek okozta károkat.
  Az acerola (Malpighia emarginata fruit powder) dúsgazdag antioxidáns összetevőkben: C-vitamin, B-vitaminok, béta-karotén, E-vitamin, flavonoidok, ásványok, antocianin. Por formában keverhetjük a vitalizáló anti-aging pakolásokhoz.
  c ) A bőrünket a napsugárzásból érkező UV- és IR-sugarak mellett a látható spektrumba tartozó kék fény is naponta éri.
  – A nyári orgona (Buddleja Officinalis Flower Extract) kivonata verbaszkozid- és echinakozid-tartalma kivételesen magas, emiatt hatékony az UVA-, UVB-, IR- és a kék fény bőrkárosító hatásai ellen. Elnyeli a legtöbb sugarat, annak forrásától függetlenül, így gátolja a szabadgyökök túlzott termelődését. Serkenti a sejtek méregtelenítését, csökkenti a gyulladásos mediátorokat.
  – A likopint (Hydrolyzed Tomato Skin) a paradicsom héjából nyerik, erőteljes antioxidáns hatású karotinoid típusú molekula. A szabadgyökök lekötésével a bőr extracelluláris mátrix fehérjéit védi, ezáltal a bőr hidratáltságát fokozza és a ráncok mélységét csökkenti.
  – A meggymagolaj (Prunus cerasus seed oil) eleostearinsav-tartalmának köszönhetően kiváló anti-aging hatású olaj. Megakadályozza a káros UV-sugárzás elnyelődését a bőrben, ezáltal gátat szab az öregségi foltoknak és a ráncosodásnak.
  – A vadrózsa- vagy csipkebogyóolaj (Rosa Canina hip oil) azért különleges, mert az E-vitamin mellett transz-retinsavat (A-vitamin) is tartalmaz. Fokozza a kollagénszintézist, növeli a bőr rugalmasságát, bőrfeszesítő, enyhe ráncfeltöltő.
  – Az A-vitamin előanyaga, a karotin (Daucus carota root extract) kiváló antioxidáns tulajdonságú, ráncellenes aktív összetevő.
  – A karanja-olaj (Pongamia glabra seed oil) a napfény káros hatásaitól óvja a bőrt, képes az UV-sugarak egy részét elnyelni.
  – A zöldkávé-olaj (Coffea arabica oil) esszenciális zsírsavakban gazdag, erős antioxidáns hatású olaj.
  – Az uborkamagolaj (cucumis sativus seed oil) tokoferolban és fitoszterolokban gazdag, frissítő, antioxidáns hatású olaj. A bőr rugalmasságát fokozza, segíti a faggyútermelés egyensúlyban tartását.
  – A málnamagolaj (Rubus idaeus seed extract) kiváló tónusjavító és bőrszerkezet-javító tulajdonságú olaj.
  – A Q10-koenzim (Ubiquinone) az élő sejtekben természetesen jelenlévő, vitaminszerű anyag, amely a sejtek energiatermelésében játszik fontos szerepet. Antioxidáns funkciója annak köszönhető, hogy könnyen képes leadni és felvenni az elektronokat. A szója-, az olíva- és a szőlőmagolaj nagy mennyiségben tartalmaz Co-Q10-et.

3. Ráncfeltöltés

Azaz hogyan tudjuk csökkenteni a bőr öregedésének látható jeleit ráncfeltöltő hatóanyagokkal? Idővel, a kollagénszintézis csökkenésével párhuzamosan a bőr feszessége és tónusa csökken. Számos növényi és innovatív alapanyag áll a rendelkezésünkre a ráncok mélységének csökkentésére és a kollagénszintézis fokozására.

a) Az egyik ilyen csodanövény a Brazíliában honos Acmella Spilanthes (Spilanthes Acmella Flower Extract). In vivo és in vitro vizsgálatokkal igazolt ráncfeltöltő hatása szinte azonnal látható. A bőr mélyebb rétegeiben, az extracelluláris mátrixban fejti ki hatását. A fibroblasztok aktivitásának serkentésével helyreállítja a bőr feszességét.

b) A peptidek innovatív kozmetikai összetevők, melyek közül az argirelin (acetyl hexapeptide-8) volt az első hexapeptid. Botulinumszerű hatásmechanizmussal csökkenti az arc mimikai izmai okozta ráncok mélységét, különösen a homlokon és a szem körül.

A kozmetikai alapanyaggyártó cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetes és fenntartható módon előállított bioaktív vegyületekre, amelyek használata jelentősen hozzájárul a bőr egészséges működéséhez, így a kozmetikumfejlesztők számára széles választék áll a rendelkezésére a hatékony, természetes anti-aging kozmetikumok megalkotására.